Stuif's Adventures

All albums

Verhuizing
In juni 2007 hakten Paul en ik de knoop door, we gingen de Cornelis Schuytstraat 40 verkopen. Vanaf 1975 hadden we er met veel plezier gewoond, maar we verbleven nu beiden grotendeels in het buitenland, dus het huis stond elk jaar lange tijd leeg. Een geriefelijk huis in een prettige buurt van Amsterdam, maar wel voortdurend ounderhoudsproblemen.

Hier is een van de laatste foto's, genomen in september 2007. Paul schreef, toen ik hem de foto toestuurde: "Als iemand zo'n foto ziet van de huiskamer zou hij niet begrijpen waarom je daar ooit vanaf zou willen.....hehe... "

We verkochten het hele pand voor een aantrekklijke prijs aan Marcel, die al vele jaren huurder was het benedenhuis.

Omdat wij beiden regelmatig terugkomen naar Nederland, besloten we op zoek te gaan naar een pied-à-terre in Amsterdam, dat geschikt was voor "dubbele" bewoning. In eerste instantie dachten we aan leuke wijken in de stad, maar al snel werd ook het "saaie" Buitenveldert een serieuze optie.

Toen ik in septmber terug was in Nederland, ben ik begonnen met het bekijken van lokaties die in aanmerking kwamen. Hier een selectie. Als het wat leek. maakte ik een afspraak met de makelaar voor bezichtiging.

G. van IJselsteinstraat 255
 

Slangenburg 27
 

Hoogte Kadijk 110
 

Krooswijkhof 10
 

Wamberg 82
 

Hier wat interieurfoto's van appartementen die ik bekeken heb. Sommige waren bewoond, andere stonden leeg en waren gerenoveerd. De foto's stuurde ik dan naar Paul die terug was in Maleisie. Bijna dagelijks hadden we contact via e-mail. Geleidelijk werd het duidelijker wst we wilden. Een appartement in goede staat, onderhoudsarm, waar we zonder veel extra werkzaamheden in zouden kunnen trekken.


 


 


 


 


 

De meest rechtse foto hierboven toont Wamberg, een van de vijf "Witte Torens" langs de van Nijenrodeweg in Buitenveldert, Gebouwd in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Wamberg sprak ons niet aan, maar het bleek dat de meeste torens appartementen in de verkoop hadden. Oorspronkelijk waren het huurwoningen , maar nu werden vrijkomende appartementen opgeknapt en in de verkoop aangeboden, voor relatief lage prijzen. Wellicht niet zo in trek omdat ze geen balkon hadden?
Ik heb toen een aantal van deze appartementen bezichtigd, keuken en badkamer gerenoveerd, de muren mooi gestuct, schilderen en nieuwe vloerbedekking, dat was het wel ongeveer. We wilden graag zo hoog mogelijk wonen en 1 appartement sprong eruit: Backershagen 81, op de dertiende verdieping. Mooie uitzichten.
Na een eerste bezoek , nog een keer wezen kijken, met onze makelaar erbij. Hier wat foto's .

Backershagen 81
 

Uitzicht op de Zuid-as
 

Fraaie badkamer
 

Uitzicht op Schiphol
 

In overleg met Paul besloten onze makelaar een bod te laten uitbrengen op dit appartement en vrij snel kwamen we tot overeenstemming, een paar dagen voordat ik terugvloog naar Maleisie. Vanuit Maleisie machtigden we onze makelaar om het voorlopig koopcontact te tekenen.
De volgende maand arriveerde Paul in de C. Schuyt, waar hij, ook names mij, half november het koopcontract tekende.

Dit ging ons nieuwe appartement worden.


Het voorlopig koopcontract
 

Ons appartement
 

Het koopcontract met last-minute aanpassingen
 

Overdracht zou plaatsvinden in januari, Paul ging aan de slag met voorbereidingen voor de verhuizing. We besloten dat het hele appartement, behalve de keuken, een parketvloer zou krijgen, Paul bezocht parketwinkels en in overleg kwamen we tot een keuze. Paul maakte ook afspraken met de verhuizer en met een schilder, die alles een nieuw verfje zou geven. Hij nam ons boekenbezit over en zorgde voor transport naar zijn appartement in Maleisie. Hier wat foto s, een hele klus.


 


 


 

Begin februari kwam ik weer terug naar Amsterdam, ik kreeg de sleutels van Backershagen 81, we waren nu officieel eigenaar . Intussen hadden we overlegd hoe we het appartement zouden indelen. Uitgangspunt was dat we er in het algemeen niet gelijktijdig zouden verblijven. Ieder dus een eigen kamer, woonkamer en master bedroom gemeenschappelijk. De kleinste slaapkamer zou de master bedroom worden. Ik zou de grootste kamer nemen, die dan tevens als logeerkamer zou dienen. Paul de kamer met uitzicht op de Zuid-as. Hier nog wat meer foto's.

Mijn kamer
 

Master Bedroom
 

Keuken
 

Woonkamer
 

Nog een keer de woonkamer
 

Paul's kamer
 

Spectaculaire uitzichten, ondanks het wat druilerige februariweer.


 


 

Een paar dagen later gingen de schilders aan het werk en toen dat klaar was werd het parket gelegd.

De schilders
 

De nieuwe huiseigenaar
 

Leggen van het parket
 

Schiet al flink op
 

En ziet er mooi uit
 

Intussen moest de verhuizing voorbereid worden. Gelukkig was er hulp van familie en vrienden.

Ruud en Pim helpen mee
 

Ook Inez draagt haar steentje bij
 

Klaar voor de verhuizing
 

Ook in Backershagen 81 moest het nodige gebeuren. Schoonmaken natuurlijk. En ik werd zo ongeveer een vaste klant van IKEA. De keuken was groot genoeg voor een tafel met krukjes

Yolanda en Inez maken schoon
 

Cadeau van Yolanda
 

Pim maakt een keukentafel
 

De verhuizing vond plaats op 3 maart 2008. We hadden aangegeven wat naar Backershagen moest en wat naar de kringloop of de afval mocht (het meeste). Het verliep voorspoedig. Enige probleem was dat de driezitsbank niet in de lift paste en dus door de twee verhuizers via het trappenhuis 13 verdiepingen omhoog getild moest worden. Ze klaagden niet, heb ze een royale fooi gegegeven.

De verhuizing is gestart
 

De verhuizing
 

Uitgeputte verhuizers
 

Die avond had ik mijn eerste maaltijd in Backershagen 81. Borden waren nog niet uitgepakt, het was een beetje improviseren. Maar er was wel een afwasmachine, wat een luxe. Er was ook geen bed, en overal stonden nog verhuisdozen.

De keuken nog niet op orde
 

Nijn eerste maaltijd in BH 81
 

Met een afwasmachine
 

Nog wel een chaos
 

Geïmproviseerd bed
 

Overal onuitgepakte dozen
 

Maar wat een uitzichten!

Uitzicht op Schiphol
 

Zonsondergang
 

Uitzicht op de Zuid-as
 

Het lukte me om het IKEA bed in mijn eentje in elkaar te zetten, viel niet mee. De inrichting van de woonkamer was voorlopig.

Bed in wording
 

Het eindresultaat
 

Voorlopige indeling woonkamer
 

Omdat mijn kamer ook logeerkamer zou zijn, voor als er gasten waren, kocht ik een bedbank bij IKEA. En een nieuw bureau.

Bedbank en bureau van IKEA
 

Bureau constructie
 

Was een hele klus
 

Ik kwam nog een keer terug in de C. Schuytstraat om wat nostalgische foto's te nemen. We hadden tenslotte meer dan 30 jaar hier met veel plezier gewoond. In een jaren zeventig interieur, jawel!

Woonkamer
 

Gang en Paul's kamer
 

Trappenhuis
 

Slaapkamer
 

Badkamer
 

Berghok
 

Mijn kamer
 

Nog een berghok
 

We hadden besloten een nieuw keukenblad te laten installeren en vloertegels. Dat lukte niet voor de verhuizing, werd dus gedaan toen ik er al woonde.

Het nieuwe keukenblad
 

Nu nog de vloer
 

De tegels op maat zagen
 

Halverwege
 

Geleidelijk aan begon het er bewoonbaarder uit te zien.

De woonkamer
 

Mijn kamer
 

De keuken
 

Toen ik nog een laatste keer terugging naar de Cornelis Schuyt 40, was daar de verbouwing door de nieuwe eigenaar al in volle gang.

Verbouwing C. Schuyt 40
 

De bovenverdieping
 

Dit was mijn kamer
 

You are welcome to comment, but you must register and/or login first.